علت جوش روی گونه و راه‌های درمان آن

adminreza
آخرین بروز رسانی: 13 دی 1403
بدون دیدگاه
3 دقیقه زمان مطالعه

تقریبا همگی ما در سن بلوغ و نوجوانی با انواع آکنه و جوش در قسمت‌های مختلف صورت خود درگیری داشته‌ایم‌ و همواره به دنبال راه حلی برای رهایی از آکنه‌های آزار دهنده بوده‌ایم. در این سن توصیه اغلب پزشکان و اطرافیان صبر کردن برای گذر از دوره بلوغ و ارائه درمان‌های موقتی بود که صرفا سبب کنترل نسبی آنها می‌شد.ولی جوش‌ها بعد از دوران بلوغ نیز ممکن است بسیاری از خانم ها و آقایان را درگیر کند. ممکن است برای خیلی از شما نیز سوال باشد که علت آکنه‌هایی که بعد از دوران بلوغ بوجود می‌آیند چیست؟ جوش روی گونه نشانه چیست؟

هرکدام از قسمت‌های مختلف صورت شما که بعد از دوران بلوغ درگیر آکنه و جوش در انواع مختلف (جوش سرسیاه، جوش‌های ملتهب، جوش‌های زیر پوستی و یا چرکی و سرسفید) می‌شود، دلیلی دارد که باید آن را در مکانیسم داخلی بدن خود جستجو کنید. این شکل از جوش‌ها با درمان‌های بی‌هدف و مقطعی بهبود نمی‌یابند و حتما باید ریشه و علت جوش زدن صورت را پیدا کرده و سپس برای درمان اقدام کنید.

علت جوش روی گونه؟

جوش گونه نشانه چیست؟ علت جوش گونه، که پس از جوش پیشانی از شایع‌ترین مناطق ایجاد جوش بعد از بلوغ بخصوص در خانم‌ها می‌باشد، چیست؟

مشکلات هورمونی

بسیاری از خانم‌ها از سنین نوجوانی تا تقریبا 45_50 سالگی که به دوران یائسگی نزدیک می‌شوند، ماهانه چرخه قاعدگی را تجربه می‌کنند که به صورت موقت باعث ایجاد اختلال و نوسان در سطح هورمون‌ها می‌شود. به همین دلیل، نشانگان این اختلال گاهی بصورت جوش‌ها و آکنه‌های ملتهب و حتی دردناک در نواحی مختلف صورت، بخصوص در ناحیه گونه نمایان می‌شود.

جوش روی گونه

این اتفاق ممکن است در یک بازه‌ی زمانی 3 تا 5 روزه از قبل تا بعد از دوران پریودی در افراد مختلف رخ دهد. اما جای نگرانی نیست، چرا که با یک آزمایش خون ساده و مشخص شدن دقیق اختلالات مربوطه، پزشک می‌تواند با تجویز قرص و دارو‌های مناسب این نوسانات را کنترل کند. علاوه بر این شما می‌توانید با بهره‌گیری از ماسک‌های خانگی که به راحتی آنها را در خانه تهیه می‌شود، به روند درمان این آکنه‌های مزاحم کمک کرده و بهبود آن‌ها را سرعت ببخشید.

مشکلات ریوی

یکی دیگر از انواع علت جوش های قرمز روی گونه مشکلات ریوی است. برای تشخیص مشکلاتی از این دست شما باید به پزشک متخصص خود مراجعه کنید که در صورت لزوم داروها و راهکارهایی برای پاکسازی ریه شما تجویز خواهد کرد. در کنار پیروی از دستورالعمل‌های علمی برای حل مشکل داخلی و ریشه‌ای وجود آکنه‌ها بر پوست خود، از روش‌های جانبی نیز می‌توانید برای تقویت پوست صورتتان بهره بگیرید تا زودتر به نتیجه دلخواه خود برسید. استفاده از انواع ماسک‌های خانگی، تونرها،کرم‌ و سرم های ضد جوش و آکنه نیز راه حل‌هایی هستند که برای بهبودی هرچه سریعتر پوست خود می‌توان از آنها استفاده کرد.

مشکلات معده

یکی از تاثیرگذارترین عوامل که دلیل جوش روی گونه است را می‌توان مشکلات معده دانست. در این مواقع، ابتدایی‌ترین مسیر هضم غذای شما دچار مشکل می‌شود و ممکن است دچار حالت تهوع مداوم، سوزش معده و همچنین رفلاکس معده شوید و این حالات را قبل و بعد از غذا تجربه کنید. مشکلات معده عوارض بسیاری را در پی خواهد داشت که از اولیه‌ترین آنها می‌توان به جوش‌های ملتهب روی گونه اشاره کرد.

بنابراین لازم است برای تشخیص و درمان هرچه زودتر مشکل خود به پزشک متخصص مراجعه کنید و پس از شروع درمان هم با استفاده از محصولات جانبی مثل ماسک‌های ضد جوش و یا تونر و پمادهای موجود، به از بین رفتن هرچه زودتر آکنه‌های خود کمک کنید.

رژیم غذایی

از جمله رایج ترین علت جوش روی لپ، خصوصا جوش‌های گونه، رژیم غذایی نادرست و نامناسب می‌باشد. افرادی که در رژیم غذایی روزانه خود از مقدار زیادی شیرینی و کربوهیدرات استفاده می‌کنند و یا کسانی که به مصرف غذاهای پرچرب و فست فودی تمایل بیش از حد دارند و از ادویه‌جات و سس‌های مایونز، کچاپ و انواع طعم دهنده‌های مصنوعی و صنعتی، بیش از حد و با هر وعده غذایی استفاده می‌کنند از جمله کیس‌های درگیر با جوش روی گونه هستند. اگر در گروه این افراد قرار می‌گیرید لازم است که در اولین فرصت ممکن رژیم غذایی خود را تغییر دهید. در پیش گرفتن تغذیه سبک و سالم می تواند بسیاری از مشکلات جوش صورت شما را حل کند.

وسایل آرایشی آلوده

یکی از عوامل ایجاد جوش در سراسر صورت، بخصوص روی گونه‌ها، استفاده از وسایل آرایشی آلوده و یا نامرغوب است.هنگام خرید وسایل آرایشی خود حتما دقت کنید که از مکان معتبری آنها را تهیه کنید و محصولات مناسب با نوع پوست خود را در سبد خرید خود جای دهید. توصیه ما این است که کم ولی مرغوب خرید کنید.

مشکلات پوستی

نکته مهم دیگر در این خصوص این است که به بهداشت وسایل آرایشی خود بسیار دقت کنید. پدها و برس‌های آرایشی خود را هر چند وقت یکبار تمیز بشویید و پس از چند ماه سعی کنید آنها را تعویض کنید. همچنین مراقب باشید که از وسایل آرایش دیگران استفاده نکنید و وسایل آرایشی خود را نیز به کسی ندهید، چرا که این کار سبب انتقال آلودگی‌ها و باکتری‌ها خواهد شد و ممکن است علاوه بر جوش زدن‌های مکرر و آزار دهنده دچار مشکلات و آسیب‌های پوستی نیز بشوید.

از جمله مشکلات دیگری که در بدن ممکن است به صورت جوش‌های روی گونه نمایان شود می‌توان به مشکلات طحال، قلب و روده نیز اشاره کرد. در این میان مشکلات روده‌ای شایع‌تر و مشکل‌سازترند و  مشکلات بخش گوارشی انتهایی محسوب می‌شود. در این موارد ممکن است هضم و دفع غذا در بدن شما با اختلال مواجه شود و دچار یبوست و یا اسهال شوید. بهترین راه، مراجعه به پزشک و تشخیص هرچه زودتر مشکل و استفاده از محصولات کمک کننده به از بین بردن آکنه‌ها در کنار درمان تجویزی پزشک است.

درمان جوش روی گونه

بعد از مشخص شدن علت جوش های روی گونه و در کنار استفاده از مراقبت های دارویی و پزشکی ، میتوانید با انجام یک روتین پوستی مناسب حال پوستتان را بهتر کنید. محصولاتی که در ادامه معرفی شده مناسب برای روتین روزانه برای دارندگان پوست های چرب است که به طور معمول مستعد جوش بیشتری هستند.

شستشوی صورت

اولین و مهم‌ترین قدم برای داشتن یک روتین پوستی سالم، مفید و موثر استفاده از یک محصول مناسب برای شستشوی صورت است که به طور روزانه از آن استفاده می‌شود و بیشترین تاثیر را بر سلامت پوست ما خواهد داشت.

فوم شستشوی صورت بایومارین یکی از بهترین انتخاب‌های ممکن در این زمینه است. از بارزترین ویژگی‌های این فوم شستشو می‌توان به توانایی آن در تنظیم ph صورت اشاره کرد که از این طریق سبب کنترل چربی و محدود کردن رشد باکتری‌های صورت می‌شود. فوم بایومارین سبب جمع شدن منافذ پوستی شما نیز خواهد شد و اندازه آنها را به خوبی کنترل خواهد کرد.

در فرمولاسیون تولید این فوم خارق‌العاده از جلبک دریایی استفاده شده است و به همین دلیل دارای خاصیت آبرسانی فوق‌العاده‌ است. استفاده از آن همچنین سبب افزایش سرعت ترمیم پوست نیز می‌شود. فوم بایومارین برای پوست‌های چرب و مستعد جوش و همچنین پوست‌های مختلط و حساس توصیه می‌شود. از این فوم به صورت روزانه و هر روز دو تا سه بار می‌توانید استفاده کنید.

نکات مهم:

برای گرفتن نتیجه از تمام اقداماتی که برای رفع جوش های گونه خود استفاده می‌کنید، لازم است یک سری نکات مهم و قابل توجه را نیز رعایت کنید:

 

  • روبالشی خود را مرتب بشویید و قبل از خواب با یک ملحفه تمیز آن را بپوشانید.با این کار پوست صورت شما از سرایت آلودگی‌های احتمالی از مو و یا دیگر قسمت‌های بدن شما در امان خواهد ماند.
  • گوشی همراه یکی از وسایلی است که میتواند با انتقال انواع باکتری، باعث ایجاد جوش روی گونه شود. دقت کنید گوشی را مرتب تمیز کنید و روی گونه نچسبانید.
  • برای خشک کردن صورت خود از حوله تمیز استفاده کنید و مرتب حوله خود را بشویید.ضمنا توصیه می‌شود که در صورت امکان بجای حوله، از دستمال کاغذی تمیز و لطیف برای خشک کردن صورت خود استفاده کنید.
  • در استفاده از لایه بردارها زیاده روی نکنید.اگرچه لایه بردارها در از بین رفتن جای جوش شما بسیار موثر خواهند بود، لازم است بدانید که استفاده بیش از حد از آنها اثر عکس خواهد داشت و سبب حساسیت و خشکی پوست شما خواهد شد.
  • قبل از اقدام برای خرید هر ماسک و کرم و یا استفاده از آنها، به ریشه یابی جوش‌های صورت خود بپردازید.
  • یکی از عوامل بسیار شایعی که ممکن است سبب ایجاد جوش در صورت شما شود، استرس و اضطراب است.بنابراین برای رفع این مشکل زمان خاصی را در برنامه روزانه خود برای مدیتیشن و ورزش اختصاص دهید.
  • وقتی جوش تازه و ملتهبی روی گونه خود میبینید، یک تکه یخ را در یک پلاستیک تمیز قرار دهید و برای چند ثانیه روی جوش نگه دارید. این کار با منقبض کردن غدد چربی اطراف جوش، سبب رفع التهاب و کوچکتر شدن آن می‌شود
  • از غذاهای حاوی ویتامین ث مثل کلم بروکلی، اسفناج، کیوی، پرتقال و … در رژیم غذایی خود استفاده کنید.
  • غذاهای حاوی اسید چرب امگا 3 مثل گردو، ماهی، میگو و غذاهای دریایی را هفته‌ای دو تا سه بار در رژیم غذایی خود قرار دهید.همچنین در صورت عدم امکان استفاده از این مواد غذایی، می‌توانید از قرص امگا3 موجود در داروخانه استفاده کنید.اسید چرب امگا 3 باعث تقویت پوست شما می‌شود و چربی پوستتان را تنظیم خواهد کرد.
  • جوش روی گونه خود را دستکاری نکنید و از فشار دادن آنها جدا خودداری کنید.این کار شما سبب انتقال آلودگی به سایر نقاط صورتتان می‌شود و جوش‌های بیشتری روی پوست شما بوجود خواهد آورد.

بدون دیدگاه
اشتراک گذاری
اشتراک‌گذاری
با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید این صفحه را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.